Safety Advisor

Apply

Description of
this vacancy

Vopak is 's werelds meest toonaangevende onafhankelijke tankopslagbedrijf. We slaan vitale producten met zorg op. Met meer dan 400 jaar geschiedenis en een focus op duurzaamheid, zorgen we voor veilige, schone en efficiënte opslag en behandeling van vloeibare bulkproducten en gassen voor onze klanten. 

De wereldwijde energietransitie, de groeiende wereldbevolking en alle nieuwe mogelijkheden van opkomende technologieën zijn belangrijke veranderingen waar wij ons als organisatie mee bezighouden. We zijn vastbesloten om belangrijke infrastructuur oplossingen te ontwikkelen voor de veranderende energiesystemen van de wereld, terwijl we tegelijkertijd investeren in digitalisering en innovatie.

 

Spreekt deze internationale werkomgeving jou aan? Solliciteer dan vandaag nog om ons Vopak team te komen versterken.

Wij zoeken een Safety Advisor

Ben je gebeten door het veiligheids virus en wil je een belangrijke rol spelen in het vormgeven en implementeren van het welzijnsbeleid van Vopak Belgium? Lees dan zeker verder, want wij hebben de geschikte job voor jou.

Jouw rol als Safety Advisor

Je bent werkzaam binnen de SHEQ-afdeling van Vopak Belgium. Vanuit jouw rol als Safety Advisor verleen je advies en ondersteuning op het gebied van de verschillende welzijnsdomeinen. Daarnaast word je ook de Process Safety specialist van Vopak Belgium. 

Vopak Belgium heeft 4 sites in de Antwerpse haven, namelijk Vopak Terminal ACS, Vopak Terminal Eurotank, Vopak Terminal Linkeroever en Vopak Energy Park Antwerp. Je maakt deel uit van de preventiedienst en rapporteert aan het afdelingshoofd veiligheid en gezondheid. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de uitwerking en implementatie van het welzijnsbeleid op deze sites. Je werkt nauw samen met de verschillende afdelingen binnen de organisatie en onderhoudt de nodige contacten met de externe stakeholders.

Je ontwikkeling

We bieden heel wat kansen voor zelfontplooiing binnen Vopak. We geven niet alleen trainingen om je qua vakkennis verder te ontwikkelen maar ook trachten we samen met jou het maximale uit jezelf te halen. Zo zijn er, afhankelijk van je ambities en input, mogelijkheden tot doorgroeien of specialiseren binnen een bepaalde afdeling. Daarnaast voorzien we een volledige onboarding, zodat jij een kickstart kan nemen bij Vopak.

 

Wat heeft Vopak je te bieden

  • Een uitdagende job met vast contract bij een stabiel bedrijf;

  • Vakantiegeld, maaltijdcheques, ecocheques en een bonus (gebaseerd op een aantal groepsdoelstellingen);

  • Extra vakantiedagen;

  • Verschillende extralegale voordelen: hospitalisatieverzekering, tandheelkundig plan, groepsverzekering, verzekering gewaarborgd inkomen;

Jouw kwaliteiten

Ben jij een vlotte communicator? Iemand die zorgvuldig te werk gaat? Heb je oog voor detail en draag je veiligheid altijd hoog in het vaandel. 

Ben jij iemand die verantwoordelijkheid durft nemen? Uitstekend! 

  • Bachelor/Master denk- en werkniveau of gelijkgesteld door ervaring;

  • Getuigschrift preventieadviseur niveau 1 of 2;

  • Ervaring in de IDPBW van een Seveso-bedrijf;

  • Kennis van process safety: HAZOP, LOPA, SIF,...;

  • Zeer goede beheersing van het Nederlands en Engels;

  • Werken met MS Office en snel onder de knie krijgen van interne programma’s en automatiseringen;

Welkom bij Vopak

Wij verwelkomen sollicitaties van alle voldoende gekwalificeerde personen, ongeacht je origine, geslacht, religie/geloof, seksuele geaardheid of leeftijd.

 

Tijd voor actie

We horen graag van je! Solliciteer direct via de button bovenaan de vacature.

Candidate Journey

Want to know more?

We would like to tell you more!

Channa Lavigne

+32 (495) 201735

Never miss out on your future job

Vopak is an equal opportunity employer. Everyone is different, and the differences in people allow us to match our ambitions and drive inclusion across the business. That's why we are curious about who you are! Would you like to join?