Control of Work Lead (VTA)

Apply

Description of
this vacancy

Vopak is 's werelds meest toonaangevende onafhankelijke tankopslagbedrijf. We slaan vitale producten met zorg op. Met meer dan 400 jaar geschiedenis en een focus op duurzaamheid, zorgen we voor veilige, schone en efficiënte opslag en behandeling van vloeibare bulkproducten en gassen voor onze klanten. 

De wereldwijde energietransitie, de groeiende wereldbevolking en alle nieuwe mogelijkheden van opkomende technologieën zijn belangrijke veranderingen waar wij ons als organisatie mee bezighouden. We zijn vastbesloten om belangrijke infrastructuur oplossingen te ontwikkelen voor de veranderende energiesystemen van de wereld, terwijl we tegelijkertijd investeren in digitalisering en innovatie.

 

Spreekt deze internationale werkomgeving jou aan? Solliciteer dan vandaag nog om ons Vopak team te komen versterken.

Wij zoeken een CoW Lead

Een Control Of Work Leader zorgt voor de praktische organisatie van het algemene toezicht op de veiligheid op de terminal. Het toezicht geldt voor alle werkzaamheden door derden en tevens voor alle (operationele) activiteiten door eigen Vopak-medewerkers waarvoor een werkvergunning vereist  is. De CoW lead organiseert  het vergunningenproces, uit- en ingebruikname en reiniging van infrastructuur, beheer van Lock out – Tag out en voert het beheer van slangen op de terminal uit.

Jouw rol als CoW Lead

De Control of Work lead beslist zelfstandig en is verantwoordelijk voor een veilige uitvoering van werkzaamheden op de terminal. Hij lost conflictsituaties op in overeenstemming met de betrokken diensten met oog voor het algemeen belang van de terminal. Hij stuurt de COW-operator(s) aan en overlegt met de (assistent) Terminal Manager over alle andere onderwerpen die buiten zijn beslissingsrecht vallen.

 Dit doe je als volgt:

 • Je zorgt ervoor dat je medewerkers opgeleid zijn en de benodigde kennis en vaardigheden hebben om hun taak uit te voeren. Daarnaast verdeel je de medewerkers over de werkplekken conform het werkaanbod.

 • Je maakt continue verbetering mogelijk door duidelijke doelen te stellen en overlegt regelmatig met je team. Je zorgt ervoor dat processen conform de procedures worden uitgevoerd.

 • Je brengt verbeteringen aan bestaande procedures en schrijft indien nodig nieuwe procedures.

 • Je signaleert problemen, herkent belangrijke informatie, legt verbanden tussen gegevens en spoort mogelijke oorzaken van problemen op. Je stelt de diagnose, bedenkt alternatieve oplossingen en geeft consequenties aan.

 • Je communiceert doeltreffend

Deze lijst is niet limitatief…

Je ontwikkeling

We bieden heel wat kansen voor zelfontplooiing binnen Vopak. We geven niet alleen trainingen om je qua vakkennis verder te ontwikkelen maar ook trachten we samen met jou het maximale uit jezelf te halen. Zo zijn er, afhankelijk van je ambities en input, mogelijkheden tot doorgroeien of specialiseren binnen een bepaalde afdeling. Daarnaast voorzien we een volledige onboarding, zodat jij een kickstart kan nemen bij Vopak.

 

Wat heeft Vopak je te bieden

 • Een uitdagende job met vast contract bij een stabiel bedrijf;

 • Vakantiegeld, maaltijdcheques, ecocheques en een bonus (gebaseerd op een aantal groepsdoelstellingen);

 • Extra vakantiedagen;

 • Verschillende extralegale voordelen: hospitalisatieverzekering, tandheelkundig plan, groepsverzekering, verzekering gewaarborgd inkomen;

Jouw kwaliteiten

Ben jij een vlotte communicator? Iemand die mensen kan sturen en zorgvuldig te werk gaat? Heb je oog voor detail en draag je veiligheid altijd hoog in het vaandel. 

Ben jij iemand die verantwoordelijkheid durft nemen? Uitstekend! 

 • Bachelor denk- en werkniveau of gelijkgesteld door ervaring;

 • Zeer goede beheersing van het Nederlands en Engels;

 • Kennis van terminal operationele activiteiten en techniek;

 • Productkennis en  reinigingsproces van tanks/leidingen en pompen begrijpen en implementeren;

 • Werken met MS Office en snel onder de knie krijgen van interne programma’s en automatiseringen;

 • Meten van Zuurstof- en Gasconcentraties.

Welkom bij Vopak

Wij verwelkomen sollicitaties van alle voldoende gekwalificeerde personen, ongeacht je origine, geslacht, religie/geloof, seksuele geaardheid of leeftijd.

 

Tijd voor actie

We horen graag van je! Solliciteer direct via de button bovenaan de vacature.

Candidate Journey

Want to know more?

We would like to tell you more!

Channa Lavigne

+32 (495) 201735

Never miss out on your future job

Vopak is an equal opportunity employer. Everyone is different, and the differences in people allow us to match our ambitions and drive inclusion across the business. That's why we are curious about who you are! Would you like to join?