Maintenance Planner

Storing vital products with care

Storing vital products with care

Als Maintenance Planner draag je zorg voor de voorbereiding van uit te voeren werkzaamheden op het gebied van gepland (preventief) onderhoud, inspectiewerk, werk uit inspectie, complexe storingen, modificaties en klein onderhoud- en veiligheidsprojecten, zodanig dat werkzaamheden efficiënt en veilig kunnen worden uitgevoerd. Het gaat hier hoofdzakelijk om preventief onderhoud en inspecties wat uitgevoerd wordt om te voldoen aan onze vergunningseisen en/of om de integriteit van de assets te verhogen. Waar mogelijk, wordt de uitvoering van correctief onderhoud gecombineerd met de uitvoering van het preventieve onderhoud. Het gaat in dat geval om planbaar correctief onderhoudswerk, wat voortkomt uit storingen of klachten van de Operationele dienst.
 
Je werkt binnen de afdeling Maintenance als onderdeel van de afdeling Techniek van de Vopak Rotterdam Botlek Terminal. Deze bestaat uit 3 operationele chemie terminals en hebben als hoofdactiviteit opslag, overslag en verpompen van chemicaliën, biofuels en petroleumproducten. 
De doelstelling van de afdeling is het onderhouden en aanpassen van de bedrijfsmiddelen en installaties op werktuigbouwkundig, elektro- en instrumentatie technisch, bouwkundig en civieltechnisch gebied, alsmede het uitvoeren van omvangrijke modificaties en nieuwbouwactiviteiten. De installaties omvatten o.a. tanks, zee- en lichtersteigers, wegen, rioleringssystemen, pompen, pijpleidingen (ook ondergronds), milieuverwerkende technische installaties (w.o. ketelhuizen, waterzuivering, dampverwerkings- en saneringsinstallaties) en elektrische infrastructuur. De Maintenance Planner rapporteert aan de Maintenance Manager.


Je rol als Maintenance Planner
Bij het laden en lossen van de verschillende grondstoffen van onze klanten, moeten we kunnen rekenen op goed werkende terminals en tanks. Dat betekent: onderhoud van het hoogste niveau. De installaties moeten betrouwbaar zijn en veilig werken, zodat onze klanten kunnen rekenen op de beste kwaliteit van onze dienstverlening. Dat betekent voor jou:

 • Het opstellen van werkplannen voor de uit te voeren onderhoudswerkzaamheden;

 • Het aanvragen van de offertes bij onderaannemers en leveranciers;

 • Het omschrijven van de te treffen maatregelen voor veilig werk en het organiseren en documenteren van "taak risico analyse" en "veilig werkvergunning";

 • Gelijke taken of werkzaamheden aan een zelfde asset onderdeel efficiënt inplannen met het doel om totale downtime van de installatie te minimaliseren ofwel kosten te beperken;

 • Afhandeling van documenten na gereedkomen werkzaamheden, werk uit inspecties uitzetten;

 • Overzien van operationele beperkingen die het werk met zich mee brengt en hierover afspraken maken met de afdelingen customer services, planning en operations;
   

We werken met een hoge mate van zelfstandigheid en eigenaarschap, waar integriteit en veiligheid voorop staan.

De aandachtsgebieden voor deze rol richten zich met name op onze dampverwerkingsinstallatie, afvalwaterzuivering, laadarmen, stoomketels en laadrekken.

Je ontwikkeling als Maintenance Planner

We bieden vele ontwikkelmogelijkheden binnen Vopak, nationaal en internationaal. We hebben trainingen om je qua vakgebied verder te ontwikkelen of meer op persoonlijke vaardigheden. Zo kun je doorgroeien of je specialiseren binnen een bepaalde tak binnen Vopak.

Vopak regelt het goed voor je

Werken in een professionele omgeving met collega's waarmee je met plezier samenwerkt. En je krijgt:

 • Een marktconform salaris op basis van jouw kennis en ervaring;

 • Vakantietoeslag van 8,33%.

 • De optie om 10 extra verlofdagen per jaar te kopen, naast de 30 die je al krijgt.

 • Een collectieve zorgverzekering, waarbij Vopak 50% van je nominale premie betaalt.

 • Een mooie pensioenregeling via ons eigen pensioenfonds.

 • Veel vrijheid. Neem je initiatief? Dat vinden we mooi.


Wat jij meebrengt als Maintenance Planner

Kwaliteit staat bij jou hoog in het vaandel, dus werk je daar altijd naartoe. Je schakelt snel en weet je op alle levels slim te communiceren. Verder heb je:

 • Een afgeronde MBO of HBO opleiding (bij voorkeur richting mechanisch/proces);

 • Minimaal 3 jaar werkervaring in onderhoud en/of relevante industriekennis (bijvoorbeeld in de olie- en gas industrie / petrochemie / chemie;

 • Goede beheersing van zowel de Nederlandse en Engelse taal.

 • Competenties: zelfstandig werken, zoekt hulp waar nodig, service gerichte houding met goede communicatieve vaardigheden en eigenaarschap omtrent veiligheid, planning, budget en kwaliteit;

 • Kunt eisen stellen aan onze contractors zonder de relatie te schaden;

 • Bent bereid om over de grenzen van je vakgebied te kijken en te leren;

Welcome to the club!

In onze sterke familiecultuur hebben we aandacht voor onze mensen, ook al zijn we inmiddels een grote global organisatie. We kijken wat je kunt en geven je mooie kansen. Zo leer je je hele carrière, vaak ook van de mensen om je heen. Op zowel nationaal als internationaal hebben we interessante trainings- en ontwikkelingsmogelijkheden. Als 400 jaar oud, echt Rotterdams bedrijf houden we van doorpakken, zijn we direct en vinden we elkaar snel. 

Tijd voor actie

Zorg jij ervoor dat het onderhoud, reparaties en vervangingswerkzaamheden goed en tijdig kunnen worden uitgevoerd? Dan horen we graag van je! Solliciteer direct via de button onderaan de vacature. Eerst nog een vraag? Neem contact op met de recruiter.

Onze sollicitatieprocedure ziet er zo uit: 1ste gesprek – Assessment – 2de gesprek. 

Application process

1
Stap 1
Solliciteer
2
Stap 2
1e interview
3
Stap 3
Online assessment
4
Stap 4
2e interview
5
Stap 5
Welkom!

More information about this vacancy?

Get in touch with

Raphael Begeer

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.