Shiftleader VTE

Storing vital products with care

Storing vital products with care

Over de hele wereld verbinden we het aanbod van en de vraag naar essentiële producten en grondstoffen. Energie waarmee mensen hun huizen kunnen verwarmen en de wereld rondreizen. Voedsel voor een veranderende planeet, grondstoffen en chemicaliën voor bedrijven. Producten die essentieel zijn voor het bestaan van mensen. Wij zorgen voor een veilige, efficiënte en schone opslag van al deze producten. De wereldwijde energietransitie, de groeiende wereldbevolking en alle nieuwe mogelijkheden van opkomende technologieën zijn belangrijke veranderingen waar wij ons als organisatie mee bezighouden. Spreekt deze internationale werkomgeving jou aan en beschik je over de juiste mindset en vaardigheden, reageer dan nu en kom ons Vopak Team versterken.

Shiftleader


Vopak Belgium is op zoek naar een Shiftleader voor Vopak Terminal Eurotank. Als shiftleader geef je prestatiegericht leiding en coach je een team operators die zich bezighouden met het laden en lossen van trucks, barges, wagons en schepen. Het is jouw verantwoordelijkheid om toezicht te houden op de werkzaamheden, zo zorg jij ervoor dat alle operationele werkzaamheden veilig, kwalitatief en efficiënt worden uitgevoerd.

Jouw rol als Shiftleader


De dienst Operations zorgt voor de veilige en tijdelijke opslag van vitale grondstoffen op onze terminals totdat het verder getransporteerd wordt voor de eindproductie of eindgebruik. We hebben het over vloeibare bulkchemicaliën. Jouw rol hierin als shiftleader is:

 • Leiding geven aan een team van operators;
 • Voortgang bewaken van de werkzaamheden en toezien op de hantering van de juiste werkmethodes en procedures;
 • Verantwoordelijkheid nemen voor een veilig en milieubewuste uitvoering van de werkzaamheden;
 • Afwijkende situaties onderzoeken en de correctie preventieve acties implementeren;
 • Prioriteiten stellen en maatregelen nemen wanneer nodig;
 • Effectief en efficiënt inzetten van mensen en middelen;
 • Zorg dragen voor een goede communicatie zowel binnen het team als met andere afdelingen.

Je ontwikkeling


We bieden vele ontwikkelmogelijkheden binnen Vopak. We hebben trainingen om je qua vakgebied verder te ontwikkelen of meer op persoonlijke vaardigheden. Zo zijn er afhankelijk van je ambities en input mogelijkheden tot doorgroeien of specialiseren binnen een bepaalde tak binnen Vopak.

Aanbod

We werken in een dynamische omgeving. We doen het voor elkaar, alles gebeurt in een leuke sfeer met veel collegialiteit. We spreken elkaar dus ook gewoon aan op een directe en professionele manier wanneer we met iets zitten. Zo weten we wat we aan elkaar hebben. Kortom, je werkt in een professionele omgeving samen met collega's waarmee je ook plezier kan maken. Daarnaast krijg je een aantrekkelijk salaris en extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering en een pensioenplan.


Jouw kwaliteiten

Je kan schakelen met verschillende lagen binnen de organisatie. Je hebt leidinggevende capaciteiten en een sterke servicegerichte instelling. Daarnaast ben je besluitvaardig, stressbestendig en kan je verandering managen. Je hebt veel positieve energie waar je collega's en ‘klanten' blij van worden. Verder heb je:

 • Master werk- en denkniveau of gelijkgesteld door ervaring;
 • Kennis van de procesindustrie, de installaties en werkmethoden en kennis van de eigenschappen van de diverse opgeslagen producten;
 • Kennis van de veiligheids- en milieu wet- en regelgeving en een hoog veiligheidsbewustzijn;
 • Ervaring met procesbesturingssystemen;
 • Een vlotte communicatie in het Nederlands en Engels. Een basis Frans en/of Duits is een plus.
   

Welkom bij Vopak

In onze sterke familiecultuur hebben we aandacht voor onze mensen, ook al zijn we inmiddels een grote globale organisatie. We kijken wat je kunt en geven je mooie kansen. Zo leer je je hele carrière, vaak ook van de mensen om je heen. Op zowel nationaal als internationaal hebben we interessante trainings- en ontwikkelingsmogelijkheden. Als 400 jaar oud havenbedrijf houden we van aanpakken en zijn we direct.

Application process

1
Step 1
Apply
2
Step 2
1st interview
3
Step 3 (optional)
Online assessment
4
Step 4
2nd interview
5
Step 5
Welcome!

More information about this vacancy?

Get in touch with

Channa Lavigne

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.