Service Engineer

Storing vital products with care

Storing vital products with care

Over de hele wereld verbinden we het aanbod van en de vraag naar essentiële producten en grondstoffen. Energie waarmee mensen hun huizen kunnen verwarmen en de wereld rondreizen. Voedsel voor een veranderende planeet, grondstoffen en chemicaliën voor bedrijven. Producten die essentieel zijn voor het bestaan van mensen. Wij zorgen voor een veilige, efficiënte en schone opslag van al deze producten. De wereldwijde energietransitie, de groeiende wereldbevolking en alle nieuwe mogelijkheden van opkomende technologieën zijn belangrijke veranderingen waar wij ons als organisatie mee bezighouden. Spreekt deze internationale werkomgeving jou aan en beschik je over de juiste mindset en vaardigheden, reageer dan nu en kom ons Vopak Team versterken.

IT Service Engineer

Als IT Service Engineer ben jij hét aanspreekpunt voor alle IT aangelegenheden in Vopak Belgium. Je werkt hierbij nauw samen met Global IT om zo doelmatig en doeltreffend aan de slag te gaan met de oplossingen die je voorstelt. Deze bestaan onder andere uit infrastructurele- en software oplossingen alsook het leveren van IT consultancy diensten. Daarnaast bied je ondersteuning op een breed pakket van IT-diensten. Denk hierbij aan Fat- en Thin Clients, telefonie, mobile devices, video conferencing, narrowcasting,... . Verder ben je verantwoordelijk voor het beheer van de servers in het lokale datacenter. Tenslotte wil je graag bijleren en groeien als IT Service Engineer om samen met het team de beste IT oplossingen aan te bieden. Jij bent tenslotte dé schakel tussen de interne klant, de IT Service Delivery Organisatie en de (preferred) suppliers. 

Jouw rol als IT Service Engineer

Je maakt deel uit van een team met brede verantwoordelijkheden binnen een innovatief bedrijf. Het team bestaat uit twee IT Service Engineers welke rapporteren aan de IT & Automation Manager terwijl functionele aansturing wordt verzorgd door de Manager Global IT Front Office. Een heleboel kennis waar je van kan leren zodat je ideeën binnen Vopak ten goede komen. Naast het zorgdragen voor ongeplande activiteiten plan je in samenspraak met je collega de overige activiteiten in en kom je met innovatieve oplossingen en alternatieven. Het is aan jou om in om hier de juiste balans in te vinden! Je takenpakket bestaat onder andere uit volgende:

 • Geven van advies en ondersteuning op geleverde IT-diensten d.m.v. ITIL/Agile best practices binnen afgesproken SLA's en KPI's;

 • Het analyseren van incidenten en op zoek gaan naar de beste (preventieve) oplossingen;

 • Stellen van prioriteit betreffende de impact van gemelde storingen en incidenten; 

 • Zorgen voor het correct gebruik van IT-standaarden;

 • Installeren en onderhouden van de servers in het datacenter;

 • Informeren van onze klanten op IT-gerelateerde onderwerpen, wijzigingen en de voortgang;

 • Opstellen, onderhouden en verbeteren van (bestaande) standaarden en procedures;      

 • Inkoop van hard- en software en mede onderhouden van contacten met leveranciers;

 • Deelnemen aan projecten binnen je werkgebied bijvoorbeeld introductie / implementatie nieuwe diensten, lifecycle management;

 • Het opstellen van lifecycle plannen en het bespreken van benodigd budget met de service owner.

Je ontwikkeling

We bieden vele ontwikkelmogelijkheden binnen Vopak. We hebben trainingen om je qua vakgebied verder te ontwikkelen of meer op persoonlijke vaardigheden. Zo zijn er afhankelijk van je ambities en input mogelijkheden tot doorgroeien of specialiseren binnen een bepaalde tak binnen Vopak. Daarnaast bieden we je een volledige onboarding aan zodat jij een kickstart kan nemen bij Vopak.

Aanbod

We werken in een dynamische omgeving. We doen het voor elkaar, alles gebeurt in een leuke sfeer met veel collegialiteit. We spreken elkaar dus ook gewoon aan op een directe en professionele manier wanneer we met iets zitten. Zo weten we wat we aan elkaar hebben. Kortom, je werkt in een professionele omgeving samen met collega's waarmee je ook plezier kan maken. Daarnaast krijg je een aantrekkelijk salaris en extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering en een pensioenplan.

Jouw kwaliteiten

Ben jij gedreven om te groeien in IT? En communicatief sterk? Schrik jij niet terug voor een uitdaging maar ga je net op zoek naar de beste oplossing? Ben je daarnaast een positief ingestelde initiatiefnemer en ga je doortastend aan de slag? Super! We verwachten tevens een klantgerichte houding en teamwerk, hoe behaal je anders uitstekende resultaten? Vervolgens streef je naar kwaliteit, ben je innovatiegericht en proactief. Bezit je ook onderstaande?:

 • 2 tot 5 jaar werkervaring op een servicedesk of werkplekondersteuning;

 • Bachelor denk- en werkniveau;

 • Systeemkennis van Windows, iOS en Android;

 • Vloeiend Nederlands en Engels, gesproken en geschreven.

Herken je jezelf in dit profiel? Lees dan zeker verder!

Welkom bij Vopak

In onze sterke familiecultuur hebben we aandacht voor onze mensen, ook al zijn we inmiddels een grote globale organisatie. We kijken wat je kunt en geven je mooie kansen. Zo leer je je hele carrière, vaak ook van de mensen om je heen. Op zowel nationaal als internationaal hebben we interessante trainings- en ontwikkelingsmogelijkheden. Als 400 jaar oud havenbedrijf houden we van aanpakken en zijn we direct.

Tijd voor actie

We horen graag van je! Solliciteer direct via de button bovenaan de vacature. Met jouw ambitie en drive om je loopbaan in IT te ontwikkelen kan je bij Vopak zeker groeien!

Application process

1
Step 1
Apply
2
Step 2
1st interview
3
Step 3 (optional)
Online assessment
4
Step 4
2nd interview
5
Step 5
Welcome!

More information about this vacancy?

Get in touch with

Sharon Gysels

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.