Senior Buyer

Storing vital products with care

Storing vital products with care

Over de hele wereld verbinden we het aanbod van en de vraag naar essentiële producten en grondstoffen. Energie waarmee mensen hun huizen kunnen verwarmen en de wereld rondreizen. Voedsel voor een veranderende planeet, grondstoffen en chemicaliën voor bedrijven. Producten die essentieel zijn voor het bestaan van mensen. Wij zorgen voor een veilige, efficiënte en schone opslag van al deze producten. De wereldwijde energietransitie, de groeiende wereldbevolking en alle nieuwe mogelijkheden van opkomende technologieën zijn belangrijke veranderingen waar wij ons als organisatie mee bezighouden. Spreekt deze internationale werkomgeving jou aan en beschik je over de juiste mindset en vaardigheden, reageer dan nu en kom ons Vopak Team versterken.

Senior Buyer

Als Senior Buyer ben je verantwoordelijk voor de opex en capex aankoopactiviteiten en rapporteer je rechtstreeks aan de Procurement Manager. Je aankooppakket bestaat voornamelijk uit goederen en diensten in verband met civiele, mechanische en elektrotechnische projecten in het kader van onderhoud en groei. Daarnaast neem je de lead in het gehele sourcing- en aankooptraject. Verder sta je in voor onderhoud van relaties met aannemers en leveranciers voor alle Vopak terminals in Antwerpen. Je bouwt je aankoopportefeuille verder uit en optimaliseert door middel van overleg met de interne klant het aankoopproces. 

 

Jouw rol als Senior Buyer

Je bent verantwoordelijk voor het uitsturen van informatie- en prijsaanvragen. Daarnaast maak je analyses van de offertes en onderhandel je voor de aankoopcontracten met de leveranciers. Verder beheer je de database op een optimale manier en onderhoud je een goede interne communicatie met alle stakeholders. Als Senior Buyer  optimaliseer je de flow van bestelling tot levering, stroomlijn je de relaties tussen aankoop en interne diensten en zorg je voor een synergie. Ten slotte meet en verbeter je de performance van de supplier base en breng je alternatieve leveranciers aan wanneer mogelijk. Je beheert namelijk de complexe aanbestedingen.

 

Aanbod

We werken in een omgeving waar rust en hectiek elkaar continu afwisselen. We doen het voor elkaar, alles gebeurt in een gemoedelijke sfeer met veel collegialiteit. We spreken elkaar dus ook gewoon aan op een directe en professionele manier wanneer we met iets zitten. Zo weten we wat we aan elkaar hebben. Kortom, je werkt in een professionele omgeving samen met collega's waarmee je kan lachen. Daarnaast krijg je een aantrekkelijk salaris en extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, ecocheques, hospitalisatieverzekering + tanden plan, pensioenplan,...

Jouw kwaliteiten

Als Senior Buyer ben je sociaal en communicatief waardoor je kan onderhandelen met interne en externe klanten. Ben jij accuraat en nauwkeurig? Ook dit zijn mooie kwaliteiten die jou kunnen helpen in de functie. Verder heb je uiteraard oog voor kwaliteit en ben je gericht op optimalisatie. Bezit je de nodige dosis integriteit, zin voor initiatief en ben je resultaatsgericht? Schitterend! Je bezit ook volgende:

  • Minimum een Bachelor diploma of gelijkwaardig door ervaring;

  • Eventueel een bijkomende opleiding in het vakgebied Aankoop & Supply Management;

  • Minimum 5 jaar aankoopervaring in de chemische- of tankopslagsector;

  • Brede technische kennis en/of affiniteit;

  • Vloeiende kennis van Nederlands en Engels;

  • Ervaring met MS Office pakketten en de vaardigheden om te werken met corporate applicaties.
     

Welkom bij Vopak

In onze sterke familiecultuur hebben we aandacht voor onze mensen, ook al zijn we inmiddels een grote global organisatie. We kijken wat je kunt en geven je mooie kansen. Zo leer je je hele carrière, vaak ook van de mensen om je heen. Op zowel nationaal als internationaal vlak hebben we interessante trainings- en ontwikkelingsmogelijkheden. Als 400 jaar oud havenbedrijf houden we van doorpakken, zijn we direct en vinden we elkaar snel. 

Tijd voor actie

We horen graag van je! Solliciteer direct via de button bovenaan de vacature.

Application process

1
Step 1
Apply
2
Step 2
1st interview
3
Step 3 (optional)
Online assessment
4
Step 4
2nd interview
5
Step 5
Welcome!

More information about this vacancy?

Get in touch with

Channa Lavigne

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.