IT implementatie specialist

Storing vital products with care

Storing vital products with care

Over de hele wereld verbinden we het aanbod van en de vraag naar essentiële producten en grondstoffen. Energie waarmee mensen hun huizen kunnen verwarmen en de wereld rondreizen. Voedsel voor een veranderende planeet, grondstoffen en chemicaliën voor bedrijven. Producten die essentieel zijn voor het bestaan van mensen. Wij zorgen voor een veilige, efficiënte en schone opslag van al deze producten. De wereldwijde energietransitie, de groeiende wereldbevolking en alle nieuwe mogelijkheden van opkomende technologieën zijn belangrijke veranderingen waar wij ons als organisatie mee bezighouden. Spreekt deze internationale werkomgeving jou aan en beschik je over de juiste mindset en vaardigheden, reageer dan nu en kom ons Vopak Team versterken.

IT implementatie specialist MyService

De IT implementatie specialist MyService is verantwoordelijk voor de gedetailleerde setup (gebruik van schermen, documenten, rapporten…)  van de MyService applicaties, de optimalisatie van het gebruik van deze applicaties en de ondersteuning van de terminal in het gebruik van de business processen. Daarnaast zoek je oplossingen voor de applicatie gerelateerde vraagstukken en draag je kennis over naar de terminals om er voor te zorgen dat de terminal na de rollout autonoom kan opereren in het systeem. Dit gebeurt steeds met oog voor veiligheid en kwaliteit volgens de Vopakprocessen.

Jouw rol als IT implementatie specialist MyService

Je zal terechtkomen in een implementatieteam wat de nieuwe applicatie binnen Vopak zal implementeren op de drie terminals in België, Antwerpen. Je zal instaan voor de implementatie, de ondersteuning van de terminals en eindgebruikers en het mee ontwikkelen van omschrijvingen, systeem setup en functionaliteit. Daarnaast draag je alle kennis over op de eindgebruikers. Voordat je hiermee kan beginnen heb je een goed begrip en kennis vergaard over de applicatie en implementatie. Klinkt goed? Lees hieronder kort je takenpakket:

 • Bijstaan van de systeem setup, configuratie en System Acceptance Test (SAT);
 • Lokale implementatie bijstaan en Key Users opleiden en voorzien van scenario's;
 • Kennisoverdracht binnen team en terminals;
 • Voorzien van End User en Key User training;
 • Ondersteunen bij project documentatie, procedures updaten en de toolkit optimaliseren;
 • Ondersteuning bieden voor, tijdens en na de Go Live.

Je ontwikkeling
We bieden vele ontwikkelmogelijkheden binnen Vopak. We hebben trainingen om je qua vakgebied verder te ontwikkelen of meer op persoonlijke vaardigheden. Zo zijn er afhankelijk van je ambities en input mogelijkheden tot doorgroeien of specialiseren binnen een bepaalde tak binnen Vopak. Daarnaast bieden we je een volledige onboarding aan zodat jij een kickstart kan nemen bij Vopak.

Aanbod

We werken in een dynamische omgeving. We doen het voor elkaar, alles gebeurt in een leuke sfeer met veel collegialiteit. We spreken elkaar dus ook gewoon aan op een directe en professionele manier wanneer we met iets zitten. Zo weten we wat we aan elkaar hebben. Kortom, je werkt in een professionele omgeving samen met collega's waarmee je ook plezier kan maken. Daarnaast krijg je een aantrekkelijk salaris en extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering en een pensioenplan.

Dit project loopt van half 2021 tot half 2023.


Jouw kwaliteiten

Ben jij iemand met een professionele attitude en kan jij een verandering overbrengen aan mensen? Ben je daarnaast ook een zelfstarter met een scherpe, analytische blik? Super! Ook (non)verbale communicatie, een helikopterblik en flexibele mindset zijn belangrijke kwaliteiten. We verwachten ook dat je mensen kan trainen en coachen. Bezit je dan ook nog eens onderstaande:

 • Minstens bachelordiploma (of gelijkwaardig door ervaring) in IT, Business Management of ervaring op executief niveau binnen Vopak (Operations, Customer Service…). 
 • Kennis van tankopslag sector of relevant aansluitende sector.
 • Ervaring in veranderprojecten.
 • Vloeiend Nederlands en Engels, gesproken en geschreven. 
 • Hoge digitale vaardigheden

Herken je jezelf in dit profiel? Lees dan zeker verder!
 

Welkom bij Vopak

In onze sterke familiecultuur hebben we aandacht voor onze mensen, ook al zijn we inmiddels een grote globale organisatie. We kijken wat je kunt en geven je mooie kansen. Zo leer je je hele carrière, vaak ook van de mensen om je heen. Op zowel nationaal als internationaal hebben we interessante trainings- en ontwikkelingsmogelijkheden. Als 400 jaar oud havenbedrijf houden we van aanpakken en zijn we direct.

Tijd voor actie

We horen graag van je! Solliciteer direct via de button bovenaan de vacature.

Application process

1
Step 1
Apply
2
Step 2
1st interview
3
Step 3 (optional)
Online assessment
4
Step 4
2nd interview
5
Step 5
Welcome!

More information about this vacancy?

Get in touch with

Ann Janssens

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.