Financial Controller R2R

Storing vital products with care

Storing vital products with care

Over de hele wereld verbinden we het aanbod van en de vraag naar essentiële producten en grondstoffen. Energie waarmee mensen hun huizen kunnen verwarmen en de wereld rondreizen. Voedsel voor een veranderende planeet, grondstoffen en chemicaliën voor bedrijven. Producten die essentieel zijn voor het bestaan van mensen. Wij zorgen voor een veilige, efficiënte en schone opslag van al deze producten. De wereldwijde energietransitie, de groeiende wereldbevolking en alle nieuwe mogelijkheden van opkomende technologieën zijn belangrijke veranderingen waar wij ons als organisatie mee bezighouden. Spreekt deze internationale werkomgeving jou aan en beschik je over de juiste mindset en vaardigheden, reageer dan nu en kom ons Vopak Team versterken.

Financial controller R2R

Als Financial controller Record to Report specialist ben je verantwoordelijk voor de grootboekrekeningen en het maandelijks financieel rapporterinsproces waarbij boekhoudanalyse en het afstemmen met de organisatie van belang zijn. 

 

Jouw rol als Financial controller

De financial controller zorgt voor een accurate, tijdige en complete boekhouding, rekening houdend met het beleid en de wettelijke verplichtingen om zo de maandafsluiting te verzekeren.

Taken:

 • Activa-, passiva- en kapitaal boekingen voorbereiden door rekeninginformatie samen te stellen en te analyseren.

 • Uitvoeren van interorganisatie-boekhouding.

 • Uitvoeren van IFRS 16 lease boekhouding.

 • Rekening afstemmingen uitvoeren en financiële transacties onderbouwen door documenten te controleren.

 • Uitvoeren van afstemmingen tussen wettelijke- en groepsrapportage.

 • Voorbereiden van jaarlijkse boekhouding en rapportage voor de Ondernemingsraad.

 • Continu verbeteren van R2R processen en adviseren van het management inzake financiële resultaten, -KPI's en -control.

 • Ondersteunen van interne en externe audits en bemiddelen bij eventuele audit kwesties.

 • Beheren van belastingaangiftes (VAT, CIT) en proactief bijdragen aan de compliance en optimalisatie van belasting gerelateerde zaken.

 • Opbouwen van sterke relaties in het lokale Finance team en andere afdelingen.

 • Opbouwen van sterke relaties met en het zijn van een business partner voor andere Finance functies binnen de groep zoals Global Treasury, Global Tax en Global Shared Service.

Deze lijst is niet limitatief.

Je ontwikkeling

We bieden vele ontwikkelmogelijkheden binnen Vopak. We hebben trainingen om je qua vakgebied verder te ontwikkelen of meer op persoonlijke vaardigheden. Zo zijn er afhankelijk van je ambities en input mogelijkheden tot doorgroeien of specialiseren binnen een bepaalde tak binnen Vopak. Daarnaast bieden we je een volledige onboarding aan zodat jij een kickstart kan nemen bij Vopak.

 

Aanbod

We werken in een dynamische omgeving. We doen het voor elkaar, alles gebeurt in een leuke sfeer met veel collegialiteit. We spreken elkaar dus ook gewoon aan op een directe en professionele manier wanneer we met iets zitten. Zo weten we wat we aan elkaar hebben. Kortom, je werkt in een professionele omgeving samen met collega's waarmee je ook plezier kan maken. Daarnaast krijg je een aantrekkelijk salaris en extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering en een pensioenplan.

Jouw kwaliteiten

Ben jij een analytische geest met oog voor detail? Bezit je de nodige dosis integriteit, zin voor initiatief en ben je resultaatgericht? Schitterend!

 • Bachelor of Master diploma in Business Administration of Accounting.

 • Minstens 3-5 jaar relevante ervaring in een internationale omgeving.

 • Kennis van het Record to Report proces en relevante wetgeving (IFRS, BE gaap, VAT- en CIT-regulering,...).

 • Kennis van ERP systemen, Oracle Cloud kennis is een plus.

 • Ervaring in rapportering, Tagetik kennis is een plus.

 • Digitale vaardigheden.

 • Nederlands en Engels, vloeiend gesproken en geschreven.

Herken je jezelf in dit profiel? Lees dan zeker verder!

Welkom bij Vopak

In onze sterke familiecultuur hebben we aandacht voor onze mensen, ook al zijn we inmiddels een grote globale organisatie. We kijken wat je kunt en geven je mooie kansen. Zo leer je je hele carrière, vaak ook van de mensen om je heen. Op zowel nationaal als internationaal hebben we interessante trainings- en ontwikkelingsmogelijkheden. Als 400 jaar oud havenbedrijf houden we van aanpakken en zijn we direct.

Tijd voor actie

We horen graag van je! Solliciteer direct via de button bovenaan de vacature. 

Application process

1
Step 1
Apply
2
Step 2
1st interview
3
Step 3 (optional)
Online assessment
4
Step 4
2nd interview
5
Step 5
Welcome!

More information about this vacancy?

Get in touch with

Channa Lavigne

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.