Automation Engineer

Storing vital products with care

Storing vital products with care

Over de hele wereld verbinden we het aanbod van en de vraag naar essentiële producten en grondstoffen. Energie waarmee mensen hun huizen kunnen verwarmen en de wereld rondreizen. Voedsel voor een veranderende planeet, grondstoffen en chemicaliën voor bedrijven. Producten die essentieel zijn voor het bestaan van mensen. Wij zorgen voor een veilige, efficiënte en schone opslag van al deze producten. De wereldwijde energietransitie, de groeiende wereldbevolking en alle nieuwe mogelijkheden van opkomende technologieën zijn belangrijke veranderingen waar wij ons als organisatie mee bezighouden. Spreekt deze internationale werkomgeving jou aan en beschik je over de juiste mindset en vaardigheden, reageer dan nu en kom ons Vopak Team versterken.

Automation Engineer

Als Automation Engineer zorg jij samen met leveranciers en collega's voor de optimale integratie en doorontwikkeling van ons terminal automation system. De Automation Engineer rapporteert aan de IT & Automatisation Manager.

 

Jouw rol als Automation Engineer

In deze rol ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van de architectuur van onze terminal automatisering. Wat is dat exact? Terminal Automation biedt bewaking, controle en het beheer van het proces van productverwerking, vanaf het moment van ontvangst en opslag tot distributie. Jij gaat, samen met het team, onze terminals en leveranciers ondersteunen met de technische begeleiding voor automatisering en de voorbereiding op de implementatie. Met als resultaat een vlekkeloze implementatie van terminal automatisering oplossingen die leiden tot continue kortere time to market, hogere kwaliteit en kostenefficiency. Jouw rol hierin is:

 

  • Verantwoordelijk voor het ontwerp van oplossingen / architectuur, in lijn met de global en industrie standaards

  • Draagt bij aan projectvoorstellen en ondersteunt project met normen, sjablonen, oplossings ontwerpen, architecturen en kostenramingen.

  • Peer reviews van terminal automatiseringsprojecten op gebruik van standaards, hergebruik van bewezen oplossingen en compliancy aan beleid.

  • Zorgt dat kritieke bedrijfsregels en -normen worden geborgd in de automatiseringsoplossingen voor terminals.

  • Verantwoordelijk voor het beheer van kennis, gedefinieerde standaarden op het gebied van terminal automatisering, projectaanpak en -sjablonen en integratie met aangrenzende systemen.

 

Je ontwikkeling

We bieden vele ontwikkelmogelijkheden binnen Vopak. We hebben trainingen om je qua vakgebied verder te ontwikkelen of meer op persoonlijke vaardigheden. Zo zijn er afhankelijk van je ambities en input mogelijkheden tot doorgroeien of specialiseren binnen een bepaalde tak binnen Vopak. Daarnaast bieden we je een volledige onboarding aan zodat jij een kickstart kan nemen bij Vopak.

 

Aanbod

We werken in een dynamische omgeving. We doen het voor elkaar, alles gebeurt in een leuke sfeer met veel collegialiteit. We spreken elkaar dus ook gewoon aan op een directe en professionele manier wanneer we met iets zitten. Zo weten we wat we aan elkaar hebben. Kortom, je werkt in een professionele omgeving samen met collega's waarmee je ook plezier kan maken. Daarnaast krijg je een aantrekkelijk salaris en extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering en een pensioenplan.

Jouw kwaliteiten

Als automation engineer zorg jij voor de continue technische ontwikkeling van Terminal Automation. IT/OT heeft jouw nieuwsgierigheid getriggerd en je weet Vopak daarin verder te begeleiden. Je weet makkelijk je weg te vinden binnen Vopak, praat makkelijk met suppliers en collega's en zorgt uiteindelijk voor het beste resultaat.

  • Bachelor werk- en denkniveau of gelijkwaardig door ervaring;

  • Kennis van business processen binnen een terminal;

  • Kennis van E&I standards en Industrial Automation standards;

Herken je jezelf in dit profiel? Lees dan zeker verder!

Welkom bij Vopak

In onze sterke familiecultuur hebben we aandacht voor onze mensen, ook al zijn we inmiddels een grote globale organisatie. We kijken wat je kunt en geven je mooie kansen. Zo leer je je hele carrière, vaak ook van de mensen om je heen. Op zowel nationaal als internationaal vlak hebben we interessante trainings- en ontwikkelingsmogelijkheden. Als 400 jaar oud havenbedrijf houden we van aanpakken en zijn we direct.

Tijd voor actie

We horen graag van je! Solliciteer direct via de button bovenaan de vacature.

Application process

1
Step 1
Apply
2
Step 2
1st interview
3
Step 3 (optional)
Online assessment
4
Step 4
2nd interview
5
Step 5
Welcome!

More information about this vacancy?

Get in touch with

Channa Lavigne

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.