SHEQ Compliance Advisor

Apply

Description of
this vacancy

SHEQ Compliance Advisor

Als SHEQ Compliance Advisor zorg je er voor dat de Vopak Rotterdam Botlek terminals voldoen aan de eigen én wettelijke gestelde eisen en verplichtingen op het gebied van veiligheid, gezondheid, milieu en kwaliteit. Voldoen aan Wet- & Regelgeving staat in deze functie centraal en is hiermee jouw belangrijkste kernwaarde! Daarnaast ben je als Compliance Advisor verantwoordelijk voor de vergunningaanvraag voor en deelname aan diverse projecten.

Wat jij meebrengt als Compliance Advisor

Als Compliance Advisor heb je een kennis van de geldende Wet- & Regelgeving en ben je goed op de hoogte van de producten die we opslaan en assets die we gebruiken. Je weet zowel in teamverband te werken als zelfstandig. Met jouw goede sociale en communicatieve vaardigheden kun je met elke laag binnen de organisatie te schakelen. Verder heb je:

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding en bij voorkeur academisch denk- en werkniveau;

 • Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie bij een BRZO bedrijf of benodigde ervaringopgedaan vanuit een adviesrol;

 • Een bewezen track record op het gebied van Compliance Advisor;

 • Kennis van Wabo, Bouwbesluit, Activiteitenbesluit etc. is een pré. Indien er nog geen kennis aanwezig is, is de bereidheid tot het volgen van een opleiding op dit onderwerp een vereiste;

 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;

 • Verder ben je stressbestendig, flexibel en integer.

Je rol als Compliance Advisor

Als Compliance Advisor vervul je een spilfunctie in het proces van voldoen aan Wet en Regelgeving en het aanvragen van vergunningen. Je leidt, faciliteert en/of draagt de compliance bewaking en vergunning aanvraag processen. Je adviseert en beantwoordt vragen van diverse belanghebbenden in de organisatie en zorgt voor stakeholdermanagement met bevoegdgezagen. Andere belangrijke werkzaamheden zijn:

 • Het ondersteunen, onderhouden en het verbeteren van de compliance status op de VRB terminals d.m.v. gap analyses en actiebewaking.

 • Het leveren van input aan de projecten (nieuwbouw en aanpassingen) en wijzigingen (MOC’s).

 • Het fungeren als aanspreekpunt voor autoriteiten (o.a. DCMR, RWS ).

 • Het ondersteunen in het voorbereiden van en het deelnemen aan de jaarlijkse Wabo audits en overige externe audits; voert als auditor interne audits uit bij andere Vopak locaties op diverse SHEQ thema’s.

 • Het signaleren en onderzoeken van actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied.

 • Het analyseren van (compliance) incidenten en bijbehorende statistieken; doet voorstellen ter verbetering van de compliance performance.

Candidate Journey

Want to know more?

We would like to tell you more!

Manon Tinga

+31 (6) 17634761

Never miss out on your future job

Vopak is an equal opportunity employer. Everyone is different, and the differences in people allow us to match our ambitions and drive inclusion across the business. That's why we are curious about who you are! Would you like to join?