Process Project Engineer

Apply

Description of
this vacancy

Process Project Engineer

Als Process Project Engineer VRB (Vopak Rotterdam Botlek) werk je in het Cluster E&IA&P (elektro & instrumentatie, Automation & Process). Samen met de andere Clusters (Mechanical, Civiel en Tanks) werk je in een multidisciplinair team voor onze terminals in de Botlek (Chemiehaven, TTR en Botlek), midden in het gebied rondom de Rotterdamse haven. In deze rol rapporteer je aan de Project Manager (functioneel), hierarchisch rapporteer je aan de Cluster Lead.

Je voert FEED- (front end engineering design) studies uit voor nieuwe procesinstallaties (voornamelijk dampbehandeling-, afvalwaterzuivering- en andere energieopwekkings-installaties). Je bent betrokken bij het bepalen van de (lange termijn) emissiestrategieën voor Vopak breed en treedt op als expert ten aanzien van een groot aantal proces gerelateerde kwesties, zoals de debottlenecking van assets en het optimaliseren van operationele processen.

Wat je meebrengt als Process Project Engineer

 • Veiligheidsbewustzijn, dat is ook jouw hoogste prioriteit

 • Je beschikt minimaal over een bachelor diploma in Process Engineering/Chemische Engineering of een vergelijkbare studie

 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante ervaring heeft als Process Engineer (bij voorkeur binnen een project georiënteerde organisatie)

 • de belangrijkste compententies die deze functie nodig heeft van jou zijn: eigenaarschap, vakmanschap, pro-activitief handelen, oplossingsgerichtheid en resultaatgerichtheid (zowel solo als met het team)

 • je beheerst het Nederlands en Engels zowel in woord als geschrift

Vopak regelt het goed voor je
Werken in een professionele omgeving met collega’s waarmee je met plezier samenwerkt. En je krijgt:

 • Een marktconform salaris op basis van jouw kennis en ervaring.

 • Een aantrekkelijke bonusregeling.

 • De optie om 10 extra verlofdagen per jaar te kopen, naast de 30 die je al krijgt.

 • Een collectieve zorgverzekering, waarbij Vopak 50% van je nominale premie betaalt.

 • Een mooie pensioenregeling via ons eigen pensioenfonds.

 • Veel vrijheid. Neem je initiatief? Dat vinden we mooi.

Je rol als Process Project Engineer

Tijdens de uitvoering van projecten overleg je met een groot aantal stakeholders. In nauwe samenwerking met de terminals, de eigenaar en de gebruiker van de assets, stel je vast wat de gebruikerseisen en functionele eisen zijn. Je vertaalt deze eisen in een technische Scope of Work met behulp van het Stage-Gate-model. Je maakt gebruik van de uitgebreide kennis van tankopslagoperaties die in de hele organisatie van Vopak aanwezig is. De implementatie van het project wordt verzorgd door de lokale constructieteams. Je ondersteunt in de bouwfase en tijdens het in bedrijf stellen en opstarten van de systemen. Verder houd je je bezig met:

 • lead process engineering bij multidisciplinaire projecten tijdens de ontwerp-, installatie-, inbedrijf-name en opstartfase. Je zorgt ervoor dat iedereen het procesontwerp goed begrijpt en dat het correct wordt geïmplementeerd door andere disciplines, externe aannemers en/of leveranciers

 • Je ontwikkelt nieuwe procesinstallaties, van conceptueel ontwerp (Basis of Design) tot gedetailleerd ontwerp en as-built 

 • Je levert input voor begrotings- en kostenramingen voor procesgerelateerde projecten.

 • Je geeft advies en ondersteuning bij het vaststellen van de optimale technische oplossing

 • Je controleert technische voorkeursoplossingen en doet aanbevelingen. Je beoordeelt technische documenten die zijn ontwikkeld door leveranciers en/of externe ingenieursbureaus

 • Je voert haalbaarheidsstudies uit

 • Je waarborgt de procesveiligheid in het ontwerp van een procesinstallatie en je geeft input tijdens HAZOP, LOPA, SIL, Q/MRA, etc.

Interesse?

Solliciteer direct via de website. Eerst nog een vraag? Neem contact op met de Recruiter.

Vopak biedt als werkgever gelijke kansen voor iedereen. Iedereen is anders, en juist de verschillen in mensen helpen ons onze ambities te behalen en inclusiviteit te stimuleren. Daarom zijn we benieuwd naar wie jij bent! 

Candidate Journey

Want to know more?

We would like to tell you more!

Manon Tinga

+31 (6) 17634761

Never miss out on your future job

Vopak is an equal opportunity employer. Everyone is different, and the differences in people allow us to match our ambitions and drive inclusion across the business. That's why we are curious about who you are! Would you like to join?